Hogyan járulhat hozzá a WordPress az önkifejezés eszközeként az emberi kapcsolatok fejlődéséhez?

2009. december 2. | 0 hozzászólás

Ha úgy érzed, hogy van benned valami, amivel hozzájárulhatnál más emberek életének jobbá tételéhez, vagy késztetést érzel az Önkifejezésre, kezdd el igazán használni az internetet! Számos eszköz áll rendelkezésre, mint például a WordPress. A benned rejlő potenciálok (tehetség) kikommunikálásával (közzétételével) új távlatok nyílnak meg előtted, és veled együtt az egész emberi szemlélet is fejlődik.

Nem árulok el újdonságot azzal, hogy az internet gyakorlatilag az információáramlás globális fóruma, amit elsősorban arra használunk, hogy választ keressünk a bennünket érintő kérdésekre a különböző weboldalakon. A kérdések, amelyek után kutakodunk, bármilyenek lehetnek, legyen szó akár egy konkrét termék megvásárlásáról, szórakozásról, akár személyes problémánk megoldásáról. Ez az egyik oldala a kommunikációnak, igaz? Kérdéseket teszünk fel. De melyik a másik? Honnan érkezik a válasz? Mindig van válasz. Lehet, hogy Te segítesz ezt, megtalálni valakinek.

Mint minden emberben, így Benned is ott szunnyad az alapvető késztetés, hogy a tehetségedet, egy általad nyújtott szolgáltatást/terméket, vagy akár egy felbukkanó gondolatszikrát megossz a világgal, hogy ezáltal megnyilvánuljon egyedi karaktered/stílusod, legyen szó akár szociális, művészeti vagy üzleti területről. Ezt publikálhatod az interneten, és ezáltal Te is hozzájárulsz ahhoz, hogy valaki elérje a célját, amire épp az általad nyújtott „válasz” ad megoldást.

Külön érdemes minden olyan dolgot kifejezésre juttatni belsőnkből, amelynek elsődleges célja az emberek, közösségek életének jobbá tétele, hisz ezekre mindig van fogadó közönség. Ezáltal nem csak azon segítesz, aki majd megtalálja és felhasználja, amit nyújtasz, de ami a lényeg, Te is tapasztalatot szerzel arról, milyen az, amikor a belőled fakadó késztetés valamilyen pozitív változást indít el a világban (ha mást nem is, de örömöt szerzel valakinek). Ezen keresztül ráébredhetsz a Téged is átható teremtő erőre.

Ne erőltesd, de ne is nyomd el a belőled feltörő alkotó képzeletet, hagyd hogy természetesen folyjon át rajtad az ihlet. Az erőltetés pont az a gát, ami nem engedi megszületni a valódi alkotást (vagy segítséget), hisz az alkotás lényege csak a fesztelenségen és a könnyedségen, a természetes harmónián keresztül tud megszületni. Kísérletezz, figyelj és élvezd az így rád találó élményeket.

Az egymással folytatott interakcióban ismerjük fel korlátainkat, ez ösztönöz a változásra.

Ne félj attól, hogy kritika ér, vagy hogy nem tökéletes az, amit nyújtasz. A tökéletesség nem állapot, a változás mögött sejlik fel, ami azáltal kezd kibontakozni, hogy nem utasítod el a „külvilág” jelzéseit. Légy nyitott minden visszajelzésre, hisz az ilyen interakciók és kommunikációk révén ismerheted meg igazán a benned lévő automatizmusokat, amelyek lebontásával kibontakoznak belőled az egyre újabb és jobb válaszok.

Személy szerint én ebben látom a lényeget, hogy ezen az „interaktív” élményen keresztül megtapasztaljuk, hogyan is vagyunk képesek világunkra hatást gyakorolni, és hogy nem vagyunk olyan egymástól elszigetelt lények, mint ahogy azt a látszat mutatja. Igenis képesek vagyunk saját világunk alakítására, s nem csak elszenvedjük azt, mint ahogyan azt sokan hiszik. Az internet kiváló fórum ennek kipróbálására, és ehhez nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, csak elhatározás kell hozzá.

Könnyen használható, profi és ráadásul ingyenes eszközök léteznek az interneten való Önkifejezésre!

Amire most itt szeretném felhívni a figyelmed, az a WordPress „fedőnevű” webes alkalmazás (CMS rendszer), ami egy fantasztikus lehetőség arra, hogy egyedi módon fejezhesd ki a benned rejlő „válaszokat/ lehetőségeket” (legyen ez akár információ, akár szolgáltatás/termék). A WordPress maga is a kollektív együttműködés gyönyörű példája: egy élő, lüktető közösség hozza létre, fejleszti folyamatosan, és teszi elérhetővé mindazok számára, akik szeretnének hozzájárulni a környezetük, s ezáltal a saját világuk fejlődéséhez.

Na de mi is a WordPress, és mire jó?

[singlepic id=20 w=100 h=100 mode=web20 float=] „A WordPress egy modern publikációs platform, ami az esztétikát, a webes szabványokat és a használhatóságot tartja szem előtt. A WordPress egyszerre ingyenes és szabadon felhasználható.Egyszerűbben, a WordPress arra való, hogy publikálj, és nem arra, hogy harcolj vele.” (Forrás: word-press.hu)

Ehhez a frappáns összefoglalóhoz csak néhány dolgot fűznék hozzá, ami a használhatóságára vonatkozik. Miért jó szerintem?

  • Alapvető ismérve a felhasználóbarát felület. Mind adminisztrátori és mind felhasználói oldalról is.
  • Használata gyorsan elsajátítható, így a weboldal frissítése, a publikálás már csak rajtunk múlik, nem kell másra várni.
  • Teljesen egyénre szabható, legyen szó akár a funkcionalitásról akár a megjelenésről.
  • Könnyen frissíthető új funkciókkal. A kiegészítő alkalmazások (szakzsargonnal élve ’plugin’-ok) száma napról napra gyarapszik, s ezek többsége ingyenesen letölthető. Így akár programozó nélkül, saját magunk is további érdekes és hasznos funkciókkal bővíthetjük oldalunkat.

“WordPress messze-messze a legjobb. Leheletkönnyű installálni, frissíteni és használni. Ezenkívül, rendelkezik egy átfogó (és könnyen használható) bővítmény tárral, például biztonsági mentések készítéséhez.” – nyilatkozta John Resig a legnépszerűbb JavaScript framework, a jQuery alapítója, aki a Overall Best Open Source CMS Award egyik bírója volt. (forrás: word-press.hu)

(Ide kattintva, letöltheted és bővebben is olvashatsz róla!)

WordPressre fel, s engedd szárnyalni a szellemed!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük